Новини

img

Збройні сили Німеччини уклали контракт з Motorola Solutions щодо постачання розгорнутих систем оперативного радіозв'язку

10.02.2021 00:25:22

Оприлюднена вартість контракту, укладеного з метою подальшої цифровізації сфери, становить 254 мільйони євро. Нові рішення від Motorola Solutions забезпечують швидкий, гнучкий, безпечний та надійний радіозв'язок в польових умовах.

Цифровізация Збройних сил Німеччини належить до найвищих пріоритетів відомства. Це те, що допоможе збільшити ефективність операцій і безпеку військових та цивільного персоналу. Безпечний та надійний голосовий зв'язок нарівні з доступом до даних — центральні чинники ефективності й оперативності для успішного виконання будь-якої місії.

Міжвідомчий зв'язок — ще одна необхідна умова успішної співпраці різних груп реагування, особливо при у критичних ситуаціях або у разі стихійного лиха. Для забезпечення цифровізації наземних операцій та оперативного зв'язку в різних регіонах Збройні сили Німеччини на місцях закуповують розгорнуті мережі зв'язку, що представлені у двох версіях — мобільному та стаціонарному. Це необхідний ступінь модернізації як важливої віхи в рамках військової стратегії Бундесверу з цифровізації.

За повідомленням представника Motorola Solutions від 9 лютого 2021 року, Федеральне відомство Бундесверу по обладнанню, інформаційних технологій і сервісної підтримки (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr, BAAINBw) доручило компанії як генеральному підряднику розробити і побудувати розгорнуту цифрову комунікаційну мережу протягом наступних чотирьох років. Проєкт передбачає постачання 120 радіосистем:
  • 40 систем, інтегрованих у 20-футові контейнери ISO, з ширшою сферою застосування для великої кількості користувачів;
  • 80 систем, встановлених в операційних, транспортних і складських контейнерах, що забезпечать гнучкість, мобільність та оперативну готовність.
Зв'язок, що має вирішальне значення для виконання критично важливих завдань, як і раніше, є важливим фактором успіху різноманітних операцій Збройних сил Німеччини. Відомство регулярно стикається з такими проблемами як обробка складних ситуацій у віддалених і небезпечних умовах та необхідність аналізу великих обсягів даних. Це особливо важливо в кризових ситуаціях для захисту безпеки солдат і населення.

Нові мережі зв'язку об'єднують рішення TETRA (наземне магістральний радіо) та LTE для передачі даних. Контракт передбачає постачання 12 500 портативних і 4000 мобільних і стаціонарних радіостанцій. Переміщувані мережеві рішення сумісні з комунікаційними мережами Німецьких організацій громадської безпеки (BOS), НАТО і ЄС. Це дозволяє успішно співпрацювати в кризових ситуаціях або при ліквідації наслідків стихійних лих, де міжвідомчий зв'язок є передумовою успіху.

«Німеччина залишається пріоритетним ринком для компанії Motorola Solutions, де ми підтримуємо громадську безпеку вже понад 50 років», — сказав Марк Шмідл, старший віцепрезидент компанії Motorola Solutions. «Ми з нетерпінням чекаємо можливості надати Збройним силам Німеччини провідні комунікаційні мережі, які будуть сприяти цифровізації та підтримці у місіях».

За матеріалами CHICAGO від 9 лютого 2021 р.